Filosofie

Ik ontzorg en maak dat u vertrouwen heeft in het nemen van belangrijke beslissingen,
in uw financiële toekomst.

Wie bent u en wat vindt u belangrijk?

Voor het opstellen van uw financieel plan is het om te beginnen belangrijk om u goed te leren kennen. Ik hecht er veel waarde aan om te weten wat u drijft, hoe u in het leven staat en wat u belangrijk vindt. We inventariseren uitgebreid uw huidige levensstijl en bespreken uw doelen, plannen en wensen.

Vervolgens gaan wij gezamenlijk inzichtelijk maken hoe de huidige financiële situatie is. Hierin werk ik samen met uw eigen adviseurs zoals accountant, notaris of fiscalist.
De eerste stappen voor uw financieel plan zijn hiermee gezet. Dit inzicht creëert overzicht.
De financiële wereld is complex. Daarom vind ik het essentieel om uw financiële planning laagdrempelig en begrijpelijk te maken én te houden.

Ik ontzorg en maak dat u vertrouwen heeft in het nemen van financiële beslissingen

We bespreken welke acties er op korte en lange termijn genomen moeten worden om uw doelen te realiseren. Tevens geeft het inzicht hoe u de fiscale druk kunt beperken en eventuele risico’s kan uitsluiten. Dit geeft helderheid en creëert rust.

Het financieel plan maakt dat u op tijd kunt anticiperen

Een financieel plan is nooit af. Daarom bespreek ik met u periodiek uw planning zodat we op tijd kunnen anticiperen op verwachte en onverwachte gebeurtenissen. Carl Richards, mijn favoriete financiële planner uit de Verenigde Staten heeft hier een rake column in The New York Times over geschreven.

Vrijwel zeker vinden er veranderingen in uw leven plaats, of het nu op zakelijk gebied is, of in uw privéleven. Dat kunnen hele praktische zaken zijn, bijvoorbeeld dat u aandelen van uw bedrijf wilt verkopen, of gebeurtenissen met een emotionele lading, zoals een overlijden.

Het kan ook zijn dat er maatschappelijke veranderingen zijn die voor u financiële gevolgen hebben. Denk aan nationale of internationale politieke veranderingen, de Brexit of de corona crisis.

En dan zijn er natuurlijk nog de wetswijzigingen, bijvoorbeeld over pensioenregelingen, of wijzigingen in aftrekposten of belastingregelingen.

Centraal staat dat ik complexe financiële zaken eenvoudig kan maken, ik ontzorg en maak dat u vertrouwen hebt in het nemen van financiële beslissingen.

In 3 stappen ontzorgen…

Klik op onderstaande afbeelding voor een PDF waarin ik mijn stappenplan verder uitleg.